Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gestió del patrimoni natural i valor simbòlic a la darrera proposta expositiva de Palmadotze

Mariona Moncunill analitza la gestió del patrimoni natural i el valor simbòlic que atorguem a la natura en una exposició a Palmadotze.

L’artista visual i investigadora tarragonina Mariona Moncunill ha inaugurat aquest dissabte a la galeria Palmadotze l’exposició individual ‘AIL/EBS’, un projecte d’investigació i creació al voltant del Patrimoni Natural de Santa Margarida i els Monjos.

Moncunill ha establert com a punt de partida del seu treball cinc arbres protegits i catalogats com a Arbres d’Interès Local al municipi. A partir d’aquí, l’artista ofereix una visió analítica, crítica i àmpliament documentada sobre la gestió que fem del patrimoni natural i el valor simbòlic que atorguem als elements de la natura.

L’exposició consta de diversos elements: hi ha vídeo, àudio, entrevistes a dos tècnics, documents i una sèrie de cinc collages. En aquestes peces fotogràfiques, Moncunill ha substituït l’arbre catalogat per un altre estandaritzat de la mateixa espècie.

Des de l’equip de Palmadotze, Anna Rovira destaca el treball basat en el context on s’exposa que fa Moncunill i les eines que posa l’artista a l’abast dels visitants per complementar la visió que ofereix.

La inauguració de l’exposició, dissabte al migdia, va comptar amb la presència de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos Filo Martínez. La regidora explicava que l’exposició posa en valor el patrimoni natural del municipi amb una visió crítica i documentada.

L’exposició es pot visitar fins al 30 de juny a la galeria Palmadotze, a la Masia Mas Pujó de Santa Margarida i els Monjos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: