Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol aprofitar edificis i solars buits per a ús social i vol millores a les Sales d’estudis

Els republicans presentaran dues mocions en el proper ple centrades en aquestes qüestions. Així, proposen aprofitar els solars i els edificis característics buits que actualment no tenen cap activitat

Tal i com indica la portaveu republicana Mònica Hill, a Vilafranca hi ha als diferents barris solars buits que han quedat sense edificar, la majoria arran de la crisi econòmica i alguns d’aquests solars, no tenen al davant cap perspectiva d’ús proper en el temps. Els republicans demanen que se’n faci un inventari de cara a poder-los utilitzar.
En aquest sentit Hill comentava que poden convertir-se en espais verds o parcs públics provisionals dins la vila, o en espais d’aparcament de bicicletes. Aquestes transformacions es configurarien a partir d’arribar a acords amb els propietaris, una possibilitat que ERC considera que seria positiva per totes les parts. Pel que fa als edificis característics buits i en desús, per exemple naus del Molí d’en Rovira que estan en buides, es podrien aprofitar per dotar-los com a espais d’assaig, de creació cultural, d’experimentació o espais de trobada.
L’altra moció és fruit d’una enquesta que va fer les JERC e relació a les sales d’estudi de Vilafranca, i on es van recollir unes 300 respostes.
En aquest estudi es constata que els estudiants demanen que s’allarguin els horaris de les sales d’estudi, que s’hi facin millores tècniques i que es facin campanyes d’informació entre els estudiants de l’existència d’aquests espais.
Laia Sueiro, portaveu de les JERC a Vilafranca, va explicar que el que es detecta sobretot és la necessitat que les sales obrin al matí i allarguin al vespre per donar servei a tots els estudiants ja que hi ha qui estudia de matí o de tardes i actualment no pot.
En aquest sentit també va proposar que la Biblioteca ampliï els seus horaris els caps de setmana. En quan als horaris, la reclamació unànime dels usuaris és que les Sales, malgrat avenços en els últims anys, s’adaptin millor als períodes d’exàmens de les diferents universitats, ja que actualment tot i ampliar-se no són suficients.
El segon bloc de demandes, fa referència a la millora de les instal·lacions. Una de les queixes reiterades dels usuaris és la manca d’endolls, a la sala de l’Escavi, la calefacció massa alta a l’hivern o la necessitat que hi hagi fotocopiadores disponibles a les sales. En aquest àmbit els estudiants també demanen sales adaptades per poder treballar en grup, evitant molestar a la resta d’estudiants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: