Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació destinarà 15 milions d’euros per potenciar els polígons d’activitat econòmica

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès presenta l’estudi “Polígons d’Activitat Econòmica de l’Alt Penedès: valors i potencial de comercialització” en el que s’havien analitzat 24 municipis i 61 polígons

L’objectiu d’aquest treball ha estat actualitzar la informació existent sobre els PAE’s de la comarca, aprofundint en l’estudi de l’estat actual de les variables que defineixen la competitivitat d’aquests espais i que afavoreixen tant l’atracció de noves empreses com la resistència del teixit productiu. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, destacava que es tracta d’una eina per promoure ocupació a la comarca.

 

Tal i com explicava la consellera comarcal de Desenvolupament i Ocupació, Susanna Mèrida, encara hi ha marge per instal·lar més empreses al territori.

 

Des de la Diputació de Barcelona volen mostrar el seu suport al Consell Comarcal per la tasca feta sobre potenciació dels polígons d’activitat econòmica a l’Alt Penedès.

El Vicepresident 2n de la Diputació, Marc Castells, comentava que fa temps que ajuntaments i consells comarcals els demanaven un pas més i és per això que han apostat per invertir en aquests polígons. De moment, han obert una primera convocatòria de 15 milions d’euros de subvencions perquè els ajuntaments facin les seves inversions.

 

El mateix Castells explicava que amb aquest minuciós anàlisi que s’ha fet s’ha detectat que els polígons són petits, obsolets i, molts d’ells, estan buits i la diputació ha de posar-hi remei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: