Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP proposa revisar l’urbanisme de la vila incorporant la perspectiva de gènere

La CUP presenta al ple municipal d’aquest dimarts una moció per revisar l’urbanisme de la vila incorporant la perspectiva de gènere, especialment pel que fa a la percepció de la seguretat al carrer.

L’objectiu de la proposta és garantir l’accessibilitat i la mobilitat de les dones mitjançant itineraris i espais públics ben il·luminats en horari nocturn, especialment els recorreguts de vianants, amb una distribució homogènia de les lluminàries. Entenen que per a fer aquesta diagnosi cal la configuració d’un mapa dels punts febles de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les persones, especialment dones.

Consideren que aquesta actuació no ha de suposar un cost molt elevat en els pressupostos.

Arran d’aquesta moció, la CUP iniciarà una campanya que comptarà amb diferents activitats, entre elles una marxa nocturna exploratòria, oberta a totes les persones de la vila, per identificar els punts foscos de la ciutat.

A la proposta de moció demanen que es tingui en compte el disseny i planificació urbanística de les noves places i remodelacions de carrers, respectant els criteris de gènere.

Els motius d’inseguretat són múltiples i estan causats pel disseny i urbanisme de les ciutats, amb carrers estrets o mal il.luminats. Per tant, entenen que calen mesures concretes que ajudin a les dones a sentir-se segures als carrers i espai públic i que no és normal sentir por en tornar sola a casa.

 

 

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: