Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Crida a la mobilització per unes pensions dignes

La seu del PSC de Vilafranca acollia aquest dimarts a la tarda una roda de premsa amb la participació dels socialistes, representants d’ERC i Vilafranca en Comú i dels sindicats UGT i CCOO.

Partits i sindicats denuncien la retallada de les pensions i criden a participar activament en les mobilitzacions en defensa de les pensions públiques que s’han convocat arreu del territori. A Vilafranca, tindrà lloc una concentració aquest divendres a les sis de la tarda a la Plaça del Penedès. L’endemà dissabte, la convocatòria és a les onze del matí a la Plaça Urquinaona de Barcelona.

En nom del PSC, Francisco Romero recordava que les pensions són un dret social.

Per la seva part, el secretari general de la UGT a l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf Francesc Rica explicava que aplicar l’augment de l’IPC a les pensions suposaria un cost de 1.500 milions d’euros i recordava que el rescat a al banca es valora en uns 70.000 milions. Rica insistia en que les pensions són un pal de paller de l’estat del benestar i han de continuar sent públiques.

En nom del col·lectiu de jubilats de Comissions Obreres, Antoni Adrover, comentava que els plans de jubilació privats tenen costos importants per als qui els contracten.

Finalment, Andreu Caralt, en nom de Vilafranca en Comú, i Mònica Hill, com a representant d’ERC, manifestaven el seu suport a les mobilitzacions per a unes pensions dignes i cridaven a la participació transversal.

Hill va puntualitzar que no creuen que el govern de l’estat reaccioni a les mobilitzacions i que, al seu parer, l’ideal seria un sistema de pensions públiques dins una república catalana.

En qualsevol cas, les mobilitzacions tindran lloc a tot l’estat reclamant la revaloració automàtica de les pensions amb l’IPC real i la recuperació del perdut des de 2011, la recuperació de la jubilació ordinària als 65 anys i la derogació de les contrareformes de pensions de 2011 i 2013, entre altres reivindicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: