Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El consell de la Festa Major ha celebrat els seus deu anys amb un dinar

Aquest dissabte, el restaurant El cigró d’or de Vilafranca acollia un dinar per celebrar els deu anys d’existència del consell de la Festa major.

L’organisme va néixer l’octubre del 2007 i va fer els deu anys l’any passat però, per diferents motius, la celebració no s’ha pogut fer fins ben entrat el 2018. Durant aquests deu anys unes vuitanta persones han passat pel consell, que cada dos anys procedeix a la seva renovació i que compta amb més d’una vintena de representants de la cultura popular i tradicional en les seves múltiples vessants.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi explicava que la trobada servia per celebrar que el consell continua viu i que ha consolidat la seva presència i la seva funció.

El regidor opina que el consell ha millorat el funcionament de la festa major amb les decisions que ha anat aplicant sobretot des del 2010.

Per la seva part, la tècnica de Cicle Festiu del servei de Cultura Lídia Romeu recordava algunes de les mesures que han sorgit del consell de la festa major.

El Consell de la Festa Major és un òrgan assessor i participatiu, en el que hi són representats tots els agents festius, balls, falcons, colles castelleres, músics, ex-administradors, expert en cultura popular i espectadors de la festa, i que s’encarrega d’assessorar l’Ajuntament de Vilafranca en tot el que fa referència a el vessant tradicional de la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: