Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha creat una comissió de seguiment del Pla territorial parcial del Penedès

Aquest dijous s’ha celebrat el ple ordinari del mes de març al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que es va ajornar la setmana passada per coincidir amb el dia 8 de març, el dia de la vaga feminista.

Entre els acords més destacats hi ha la creació de dues comissions de seguiment. Un dels compromisos del nou president, Xavier Lluch, va ser el d’obrir el debat de la planificació territorial i en aquest sentit s’ha aprovat la creació d’una comissió de seguiment del Pla territorial parcial del Penedès.

 

Xavier Lluch, president del CCAP:

 

D’altra banda, si en l’anterior Ple s’havia aprovat la creació del servei de taxi de l’Alt Penedès, aquest dijous es va aprovar la creació d’una comissió de seguiment de l’Àrea de prestació conjunta del servei de taxi.

D’altra banda també es va aprovar una modificació de pressupost amb la incorporació de noves subvencions que faran augmentar el pressupost del consell comarcal en 500.000€ aquest 2018. En relació a l’acord el conseller de cultura, Raimon Gusi, va apuntar també que una subvenció pel Vinseum s’adreça a l’organització del Most Festival.

La regidora Mª Carme Villanueva va fer lectura del manifest del 8 de març, reclamant el treball per assolir la igualtat de gènere. Tots els grups van agrair al president del Consell Comarcal que hagués decidit ajornar el Ple la setmana passada.

La CUP, però, va anunciar que no votaria a favor del manifest per considerar-lo insuficient. Curiosament hi van votar a favor tots els consellers, inclòs el del PP, menys la CUP que hi va votar en contra.

També es va debtatre una moció presentada pel PDeCAT en suport a l’escola catalana. Moció aprovada per tots els grups excepte el PP.

Al debat es van afegir tres punt d’urgència. El primer era una moció de suport a la concessió de la Creu Sant Jordi al secretariat de les ADF, que es va aprovar per unanimitat. El segon punt afegit van els ajuts menjador escolar, que es va aprovar també amb el vot de tots els grups.

Finalment també es van aprovar les bases reguladores per l’atorgament d’ajuts de menjador i  aquí la CUP es va abstenir perquè considera que els barems de la Generalitat són molt baixos.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: