Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers del Foix han guanyat la novena edició del Jo Verd

El canvi d’ubicació, davant de Cal Figarot, es perfila com a definitiu.

Els Castellers de Vilafranca han celebrat aquest dissabte la novena edició del Jo Verd. El Concurs de castells entre els diferents instituts de la comarca reunia a un miler d’estudiants de primària, secundària i Batxillerat, una xifra semblant a la dels últims anys. Tot i que en aquesta edició alguns instituts i escoles no hi participaven, els 5 centres que sí que ho han fet  portaven més alumnes de l’habitual. Això ha permès que la xifra de participants no es redueixi.

Una de les principals novetats de l’edició del Jo Verd ha estat la ubicació. En aquest cas, s’ha celebrat davant de Cal Figarot, al Carrer General Prim, i no pas dins de la seu social dels Verds, que està en obres.

Tot i que caldrà una valoració definitiva a primer cop d’ull els responsables de la colla coincidien en assenyalar que l’experiència ha estat positiva i que de cara a properes edicions podria mantenir-se aquesta nova ubicació.

Des de la colla s’assenyala que amb la intenció d’obrir el local a tothom en properes edicions es podria fer el vermut final i el lliurament de premis al pati de Cal Figarot.

Com recorda el cap de colla, Toni Bach, l’objectiu del Jo Verd és mostrar la colla a la gent jove.

Enguany no participava al Jo Verd la colla de l’institut Alt Penedès, guanyadora dels darrers anys, i hi va haver més emoció. Una de les construccions més sovintejada va ser la del pilar de 5 amb folre i manilles. Però també es van poder veure construccions com el 3 de 5 aixecat per sota  o el 3 de 5 amb l’agulla.

Al final els guanyadors van ser els de la colla dels  Castellers del Foix , segons van quedar els Grimpaires del Montagut i tercers els Tirallongues del Pou de l’Eugeni. En quarta posició van quedar els Joves de St. Elies i tancant la classificació els Arreplegats del Milà.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: