Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Andreu Mayayo ofereix diverses mirades sobre la revolució russa, i la seva influència

L’octubre de l’any passat es va commemorar el centenari de la revolució russa, i amb aquest motiu des de VeC van voler organitzar un acte per parlar-ne i oferir diverses mirades sobre aquest fet.

Ramon Arnabat, regidor de VeC, comentava que el volien haver fet abans, però que es va haver d’ajornar fins ara. Arnabat explicava que es volien aportar reflexions sobre la petjada que ha deixat la revolució russa en la societat actual, i fins i tot al Penedès.
Mayayo és historiador, catedràtic de la Universitat de Barcelona, que comentava que més enllà de repassar els fets històrics, volia analitzar l’impacte que va tenir aquella revolució arreu del món. Ho feia amb sis mirades diferents.
Tant Arnabat com Mayayo comentaven també la importància i incidència que la revolució russa va tenir a Catalunya i al Penedès. Mayayo apuntava que va ser un dels territoris més sovietitzats entre 1917 i 1939.
Mayayo reflexionava també sobre els moments actuals que es viuen tant a Catalunya com a l’estat espanyol i la resta d’Europa, amb diverses reivindicacions de caire social sobre la taula i remarcava que no son bons moments per els canvis socials. Insistia també en que cal continuar lluitant per no retrocedir més en alguns dels avenços que es van aconseguir fruit d’aquella revolució de fa cent anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: