Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

500 persones omplen el Casal de Vilafranca en el Sopar Groc més multitudinari

Els familiars dels polítics presos i dels que es troben exiliats fora de Catalunya van ser els protagonistes principals d’un acte organitzat per la Comissió 11 de Setembre, Òmnium i l’ANC.

Un acte organitzat amb la finalitat de recaptar fons per la caixa de solidaritat. Un objectiu que es va complir amb escreix. Primer els promotors de l’acte esperaven reunir 300 persones en un sopar que tenia un cost de 65€ el cobert. Desprès de l’èxit inicial van ampliar a 400 places i havent-se esgotat ràpidament van encabir 500 persones, la capacitat màxima del local. L’acte va ser emotiu des del primer moment iva comptar amb nombroses col.laboracions. Entre d’altres la dels músics del Penedès que actuen cada nit a la plaça de la Vila. En aquesta ocasió van rebre els comensals dalt de l’escenari. El moment més aplaudit de la nit va ser el d’entrada dels familiars al Casal, una familiars que vam comptar també amb la companyia del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, on hi van assitir la dona de Puigdemont, Marcel.la Topor, o el germà de Junqueras. També entre els assistents s’hi comptava l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i regidors del PDeCAT i de ERC, a més del diputat de Junts per Catalunya, Eduard Pujol. En nom dels familiars van atendre als mitjans de comunicació el nebot de Jordi Cuixart, Pol Leiva i la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal. El nebot de Cuixart mostrava l’agraïment dels familiars per les nombroses mostres de suport.

Justament el Sopar Groc ha coincidit el mateix dia del Ple del Parlament i de l’anunci de Puigdemont de fer un pas al costat i promoure Jordi Sánchez a la investidura. En aquesta qüestió els familiars no hi volen entrar i entenen que ha de ser els polítics els qui facin la feina.

Per la seva banda la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, davant la pregunta de com estan els presos afegia la reflexió de que la pregunta ha de ser perquè estan presos.

Els mitjans de comunicació només van poder ser presents en els primers minuts de l’acte. Dalt de l’escenari van pujar els representants de les tres entitats organitzadores, Jaume Claramunt, Esther Güell i Jordi Parellada i la periodista Cati Morell va llegir un manifest criticant les orelles sordes de l’estat espanyol i adreçant un missatge de suport als presos i exiliats.

Un dels moments més emotius va ser quan músics, acompanyats per cantaries de diferents entitats corals, sota la direcció de Joan Terrades, van interpretar l’Estaca de Lluís Llach, que va ser acompanyada per la veu de tots els presents a la sala.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: