Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3.000 alumnes d’escoles de la Vegueria Penedès participen en els premis Sambori d’enguany

L’auditori de Vilafranca acollia aquest dijous passat el lliurament de la 12ena edició dels Premis Sambori d’Òmnium Cultural, pel que fa als participants de les comarques de la Vegueria Penedès.

Des d’Òmnium Alt Penedès, el seu president Jordi Parellada, comentava que són uns premis que cada any guanyen en participants. Aquest 2018 han participat prop de 3.000 alumnes provinents de 32 escoles de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf.
En l’acte que es va fer a l’Auditori hi havia representació també d’Òmnium Cultural de les comarques del Baix Penedès, Anoia i Garraf, que va participar en el lliurament dels premis. Des del Baix Penedès, la seva presidenta, Mireia Juanola, comentava que és el primer any que hi participen i que el 2019 els agradaria organitzar aquest acte. També coincidien en comentar que preferirien organitzar més activitats d’aquest tipus, de promoció de la cultura, que no pas els actes reivindicatius que fan darrerament.
Aquest concurs de narrativa consta de dues fases consecutives. La primera era la que es feia aquest dijous amb els premis de cada demarcació. Després els guanyadors per demarcació passen a una segona fase que ja és de tot Catalunya.
El Premis Sambori és una premi de narrativa en català adreçat als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans. A nivell general hi ha participat més de 41.000 alumnes de 464 centres educatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: