Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots homenatgen diumenge la vilafranquina Carme Grases i Monfort

Els Xicots de Vilafranca celebren aquest diumenge, 4 de març, el quart Homenatge Carme Alomà a les Heroïnes Anònimes, organitzat en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

En aquesta ocasió, l’homenatjada és la vilafranquina Carme Grases Monfort, per la seva dedicació i implicació en la promoció de la sardana. Com cada any, l’acte es clourà amb una actuació castellera femenina, a la qual prendran part la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Barcelona i els Xicots.
L’acte començarà a les 11 del matí a Cal Noi-Noi, amb una xerrada a càrrec de Víctor Rodríguez, membre de la Confederació Sardanista de Catalunya, i acompanyat de Gemma Santacana, néta de l’homenatjada, antiga castellera dels Xicots i membre de la Confederació Sardanista de Catalunya. Tot seguit, representants dels Xicots, la colla Vilafranca Sardanista i l’Ajuntament, procediran a l’atorgament del premi a Carme Grases. A 2/4 d’1 del migdia a la plaça Milà i Fontanals, s’oferirà una mostra de sardanes amb la Cobla Catània i Dansaires del Penedès. L’actuació castellera començarà a la 1 del migdia.
L’homenatge Heroïnes Anònimes és una iniciativa dels Xicots, amb l’objectiu de dedicar una jornada de reconeixement a la presència de la dona en el món casteller, i alhora a les persones i iniciatives en favor de l’equitat i la igualtat de drets.
Carme Grases va néixer l’1 d’agost de 1927. L’agost de 1946 es va fundar Violes i pensaments, la primera colla de sardanes de l’agrupació folklòrica de la Societat La Principal. Carme Grases en va ser cap dansaire.
A partir de 1988 va començar la seva tasca formativa, primer a través de l’Associació sardanista Tívoli i després, de Vilafranca Sardanista. Ha ensenyat a ballar sardanes a escoles i a pobles de la comarca, com Vilafranca, els Monjos, Olèrdola, Sant Martí, Pontons o la Múnia. Actualment, als 90 anys, segueix ballant sardanes i manté la vocació d’ensenyar, tot i que ja no fa classes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: