Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una xerrada al Casal d’Entitats de Sant Sadurní acostarà els inicis de la vinya i el vi

Una xerrada al Casal d’Entitats de Sant Sadurní acostarà els inicis de la vinya i el vi

“Els primers viticultors: la introducció de la vinya i el vi” es el títol de la xerrada que es farà aquest dimarts al Casal d’Entitats en el marc del cicle d’història local “Cultura tot l’any”.

Daniel López, arqueòleg especialista en carpologia (o estudi de les llavors) serà l’encarregat d’oferir aquesta xerrada, a partir de 2/4 de 8 del vespre. Ell és el coordinador del projecte d’arqueologia integral de la vinya i el vi a la Cessetània mitjançant la recerca i socialització dels jaciments de la Font de la Canya, la Timba de Santa Bàrbara i el Puig del Cocodril.
Els darrers anys, la recerca arqueològica en diversos jaciments del Penedès ha tret a la llum moltes dades reveladores sobre els orígens de la vinya i el vi a l’antiga Cessetània oriental, o actual Penedès.
En la seva conferència, López parlarà dels jaciments d’època ibèrica dels municipis d’Avinyonet del Penedès, Subirats, Torrelavit, Castellet i la Gornal, l’Arboç, El Vendrell o Calafell proporcionen dades que permeten afirmar que la tradició vitivinícola del territori es remunta a més de 2.700 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: