Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC vol fomentar l’ús dels equipaments escolars fora de les hores lectives

També proposarà en una moció que les companyies subministradores compleixin la Llei de Pobresa Energètica.

El regidors del grup municipal de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat i Toni Peñafiel, han avançat el contingut de dues mocions que presentaran al Ple del dimarts de la setmana vinent.

A la primera moció VeC proposa adherir-se a el programa “Educació 360”, per fomentar el lleure educatiu per a tothom.

El programa impulsat per la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, pretén obtenir el compromís dels municipis per afavorir la igualtat d’oportunitats de tots els infants i joves en l’accés al lleure i el foment del lleure educatiu.

La proposta de VeC enllaça amb la moció que ja van presentar el juliol de 2016 per promoure “els patis oberts a les escoles”, la qual es va aprovar per unanimitat, però encara no s’ha portat a terme. En aquest sentit, Ramon Arnabat creu que aquesta és una bona oportunitat per impulsar el compliment de la moció aprovada fa un any i mig.

D’altra banda Vilafranca en Comú també presentarà al ple de febrer una moció perquè l’Ajuntament s’adhereixi al front comú del món local per defensar la Llei, impulsat per l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Toni Peñafiel assenyala que un dels principals objectius d’aquesta iniciativa és denunciar les empreses subministradores de gas o electricitat que estan incomplint la llei, així com fer-les comprometre a complir-la i sinó, sancionar-les.

La moció reclama la signatura dels convenis amb les empreses subministradores, tal com obliga la Llei, per tal de llevar els deutes de les famílies en situació de pobresa. De fet, pel que fa a l’aigua, l’empresa municipal vilafranquina ja té signat el conveni amb l’Ajuntament i assumeix les factures impagades per motius de pobresa energètica. En canvi, per que fa al consum de gas i llum actualment se’n fa càrrec l’Ajuntament, mitjançant ajuts que van pujar a més de 36.000 € el 2016 i a més de 37.000 € el 2017.

 

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: