Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els tiquets per al sopar de les dones s’han esgotat amb més de 100 persones apuntades

Els actes al voltant del 8 de març, dia internacional de les dones, a Vilafranca van ser presentats en roda de premsa aquest dilluns a la tarda a l’Ajuntament.

La regidora d’Igualtat Montse Arroyo explica que el programa d’actes inclou tallers, conferències, poesia i cinema per intentar arribar a tota mena de persones. Un dels actes centrals serà el sopar de les dones, que aquest any ha estat organitzat per un grup de dones voluntàries i que es farà a l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira. Els tiquets per al sopar s’han esgotat en només tres dies amb més d’un centenar de persones apuntades. La mestra de cerimònies del sopar serà l’escriptora Asha Miró.

El sopar tindrà lloc el divendres 9 de març al nou local de l’associació de veïns, al número 1 de la plaça de Vilanova, a partir de les vuit del vespre.

A banda del sopar, els actes al voltant del 8M que ha preparat l’Ajuntament comencen aquest divendres amb el taller per a joves ‘La revenja del reggaeton’, a càrrec de la comunicadora Marta Codina. El taller tindrà lloc al servei de Joventut i és una activitat gratuïta que requereix inscripció prèvia.

Els actes continuen diumenge amb l’homenatge Carme Alomà 2018 dels Xicots de Vilafranca, que enguany recau en la figura de Carme Grases Montfort. També hi haurà cinefòrum, com és habitual amb la col·laboració de Cineclub Vilafranca, amb la projecció els dies 5, 8 i 9 de març a la sala Zazie de la pel·lícula ‘Alanis’. El dimarts 6 de març, l’Escorxador acollirà una conferència sobre la situació de les dones refugiades a Jordània i al Líban a càrrec de l’especialista Teresa Palop, responsable de l’Àrea Mediterrània de l’Associació Catalana per la Pau.

L’acte institucional tindrà lloc el dimecres 7 de març a les set de la tarda a l’Escorxador. Serà la conferència ‘Canvis i recursos per un llenguatge inclusiu’, a càrrec de l’escriptora Eulàlia Lledó.

El mateix dia 8 de març hi ha un parell de propostes programades, una roda de lectures en veu alta i una taula rodona sobre la igualtat en el món del vi, però la seva celebració dependrà del seguiment de la vaga feminista.

També hi ha altres activitats programades més enllà del 8 de març. La conferència ‘Memòries líquides: veus dels safareigs’, a càrrec de la periodista Rosa Vendrell, es farà el 12 de març a les set de la tarda a la Biblioteca Torras i Bages. I el 14 de març, a la mateixa hora i també a la biblioteca, hi haurà el recital poètic ‘Les dones en la poesia de Nizar Qabbani’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: