Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han adjudicat les obres del Vinseum a una UTE d’empreses de l’Alt Penedès i l’Anoia

L’acord més destacat del Ple municipal del mes de febrer celebrat aquest dimarts a la nit a l’Ajuntament de Vilafranca ha estat l’adjudicació de les obres d’ampliació i reforma del Vinseum.

El regidor de Serveis Urbans, Josep Maria Martí, va explicar que s’havien presentat a concurs tres unions temporals d’empreses i d’aquestes s’ha escollit la formada per dues empreses de l’Anoia i l’Alt Penedès, concretament la Constructora Calaf i Excavacions Che de La Múnia. L’obra consisteix en l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues, que està al costat del Palau Reial, per fer una nova construcció i té una adjudicació pressupostada en 3 milions 872 mil euros. L’obra està finançada al 50% pels fons europeus FEDER i té un període d’execució previst de dos anys, amb finalització a mitjans del 2020.

L’adjudicació es va aprovar amb un ampli suport i els vots favorables de tots els grups municipals, menys l’abstenció de la CUP.

El regidor Josep Maria Martí ressaltava que els criteris d’adjudicació no s’han centrat només en aspectes econòmics sinó que també s’han valorat criteris socials i mediambientals.

El regidor del PP, Josep Ramon, es mostrava favorable al procés d’adjudicació i destacava que hagin estat escollides empreses del territori.

D’altra banda i pensant en el futur demanava al govern un pla de manteniment del futur equipament.

En nom de VeC, Ramon Arnabat, destacava amb satisfacció que l’adjudicació incorporés criteris socials i mediambientals, i insistia en aprofitar l’impàs de les obres per planificar el futur funcionament del Vinseum.

Par part d’ERC, Mònica Hill, assenyalava que el Vinseum és un projecte estratègic de ciutat també en clau social i fins i tot econòmica. També plantejava dubtes sobre el futur funcionament i finançament i per això demanada un procés participatiu.

El regidor de la CUP, Marcel Martínez, assenyalava l’abstenció per que tot i ser un projecte positiu no s’havia comptat amb el seu grup. També recordava que l’impacte econòmic afectarà futurs consistoris.

Finalment, en nom del govern el socialista Francisco Romero, insistia en el fet que l’adjudicació ha tingut en compte especialment aspectes socials.

Romero també destacava el valor que tindrà un equipament cultural d’aquestes característiques i el fet de construir-lo en una època de crisi en la que més aviat la tendència a altres municipis ha estat reduir els equipaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: