Dijous, 17 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha viscut una bona rua de Carnaval amb 18 carrosses i 6 comparses

Per primera vegada Penedès TV ha emès en directe la Rua de Carnaval dels Monjos.

Una retransmissió presentada per la Clàudia Climent, que estava acompanyada en els comentaris per la regidora de Cultura i Festes, Esther Marmaneu.  Una rua que s’ha viscut aquest diumenge al migdia amb un temps magnífic, sol i bona temperatura per ballar i per sortir al carrer a veure la rua. Des de fa un parell d’anys que s’ha canviat el recorregut, fent passar les carrosses i comparses per tot el llarg de l’avinguda principal del municipi. En concret han participat a la rua dels Monjos 18 carrosses i 6 comparses. Obria la comitiva una de les novetats d’enguany al carnaval dels Monjos, la presència de tres personatges nous, el rei Carnestoltes, la pagesa Margarida i el monjo de Sant Ramon de Penyafort, que anaven acompanyats per una xaranga amb músics de l’Escola de Música de l’Alt Penedès. La primera carrossa era la de Sant Miquel d’Olèrdola amb el nom de “A vol de colibrí”, i cal dir que enguany el món dels animals i la natura ha estat molt utilitzat per la majoria de carrosses i comparses.

També una altra coincidència ha estat la presència de dos volcans, la de Moja en erupció i la del Vila activat, i les referències a la Polinèsia i a la selva. El grup de Sant Pere Molanta presenta unes aranyes, i el de A 3km de Vilafranca, de Les Cabanyes, mostra un guepard. I “La màgia d’un poble” també de Les Cabanyes, compta amb una disfressa força espectacular, sobretot pel barret, que pesa uns 3 quilos. La carrossa amb més participants era la dels Chelolos dels Monjos, amb una cabana i un pont penjant d’unes palmeres inclosos. Comptava amb 200 participants.

I la carrossa de la Ràpita presenta “El temple de les calaveres”, basant-se en un joc de rol, el Warhammer.

També hi havia referència a l’espai o a personatges de còmic. Per exemple el grup dels Totxos dels Monjos presentaven el Planeta Totxo amb astronautes i extraterrestres. El Grup Tatu Monjos presentava un Badman.

També hi havia dos grups amb música i coreografies corresponent a la seva disfressa. La dels bolivians “Compartir y vivir el carnaval” i el Tahmajal de l’Esplai Carnavalístic dels Monjos amb música i coreografies hindús.

Una altra de les carrosses més nombroses i la que té més anys de tradició als Monjos era la del grup Fem Pinya, que porta 37 anys participant a la festa i que enguany presenta una au Fènix.

La rua acabava desprès de dues hores de ball amb la comparsa de Guardiola “Guardiola imperial” amb referències a Star Wars.

Al final la regidora, que enguany no participava en el seu grup de carnaval, es mostrava satisfeta del resultat de la festa.

Una de les colles que s’ho va passar més bé va ser la d’Univers Penedès, de Vilafranca, que enguany amb un pastís celebren els 15 anys de participació en el carnaval.

 

 

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

22:45
El reportatge
Santa Llúcia, la festa de la modista
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Retalls d'història
La torre Dela i els primers vilafranquins

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: