Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reunió entre el ministre de Foment i els alcaldes del Pacte de Berà

El ministre de Foment es compromet a accelerar els tràmits per desviar els camions de l’N-340 a l’AP7 però no dona una data concreta.

Íñigo de la Serna s’ha compromès aquest dimarts en una reunió amb els alcaldes del Pacte de Berà a “accelerar al màxim” els tràmits per desviar els camions de l’N-340 cap a l’AP-7. Tot i que no ha posat una data concreta, De la Serna ha expressat la voluntat de “treballar amb celeritat” i s’ha compromès a informar els alcaldes del Penedès i el Tarragonès a través de la subdelegació del govern de tots els avenços que hi hagi per aplicar la mesura. De la Serna ha assegurat que alguns dels tràmits que cal superar fins posar en marxa el desviament de camions de l’N-340 no depenen del Ministeri. S’ha referit a tres aspectes fonamentalment: la signatura de l’acord amb Abertis, l’empresa concessionària de l’AP-7; l’ampliació del pressupost amb 12 milions d’euros per assumir les bonificacions dels camions, que ara és a mans del Ministeri d’Hisenda; i l’acord entre el Servei Català del Trànsit i la DGT per modificar la normativa de l’N-340, tenint en compte que els canvis arriben fins a la província de Castelló.

Un cop superats tots aquests esglaons, la mesura es podrà elevar al Consell de Ministres, previ aval de l’advocacia de l’Estat.

Els alcaldes esperaven sortir de la reunió amb una data concreta però n’entomen el resultat i insisteixen a demanar que es “resolgui el problema” aviat.

També reclamen aparcar els retrets polítics sobre qui és el responsable d’haver promès que l’1 de gener es desviarien els camions i qui ha incomplert aquest anunci.
En nom dels alcaldes, el batlle del Vendrell Martí Carnicer deia que havien explicat al ministre que l’estiu és una època especialment complicada a l’N-340, amb l’esperança que la mesura es pugui aplicar abans. En acabar la reunió, Carnicer en feia balanç.

La reunió ha tingut lloc en una sala de l’aeroport del Prat aprofitant una visita a Catalunya del ministre i ha comptat amb la presència del alcaldes d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell, Bellvei, l’Arboç, Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.

El ministre responia amb aquesta trobada a la carta que els alcaldes li van enviar a principis de mes arran de l’accident de l’N-340 al Vendrell en què van morir tres veïns de l’Arboç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: