Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La residència Inglada Via ha donat el nom de mossèn Jaume Berdoy a la seva sala de visites

Aquest dissabte a la tarda es va fer un emotiu acte en record al qui va ser rector de la basílica de Santa Maria i en conseqüència patró de la residència Inglada Via, mossèn Jaume Berdoy.

Un acte presidit pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, i  que comptava amb l’assistència del regidor de la Gent Gran de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i del conjunt patronat de la fundació, amb el seu president, Martí Solé al capdavant. Es comptava amb la música d’un duet de saxo i contrabaix i una nombrosa assistència  de gent que no es va voler perdre aquest acte.

Un acte conduit per la directora de la residència, Marga Padullés, que en primer lloc va adreçar unes paraules i va lliurar un ram de flors a la mare de mossèn Jaume Berdoy, i a la seva neboda.

Tot seguit van venir els parlaments del president del patronat i del bisbe i finalment es va descobrir una placa en la que es pot llegir “ Sala mossèn Jaume Berdoy, en homenatge al seu compromís, humanitat i dedicació a la nostra residència”.

El president de la Fundació Inglada Via, Martí Solé, recorda que mossèn Jaume va tenir una vinculació amb la residència que va anar més enllà del fet de ser-ne patró.

Berdoy era patró de la fundació perquè els estatuts de l’entitat recullen que ho sigui el rector de Santa Maria.

El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, assenyala que Jaume Berdoy portava al cor la Fundació i la residència Inglada Via, i defineix el mossèn com una persona de gran humanitat.

També hi tenia una relació molt propera la directora de la residència, Marga Padullés, que va ser qui va proposar en el si del patronat fer un acte de reconeixement com aquest.

Per la seva banda el regidor de la Gent Gran, Raimon Gusi, assenyala que la placa de la sala és del tot merescuda, i apunta que no només per el seu treballa a la Inglada Via, sinó en general a totes les residències de la vila.

D’aquesta manera, la Fundació Inglada Via ha volgut recordar l’estret vincle que la va unir amb el rector de la parròquia de Santa Maria, quan és a punt de complir-se un any de la seva mort. S’ha posat el nom de Jaume Berdoy a la sala més emblemàtica de la residència.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: