Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca ha instaurat el seu regnat de disbauxa a la vila

Com ja és tradició, aquest dijous gras arribava Sa Majestat el Rei Carnestoltes a Vilafranca.

El rei, acompanyat per la Concubina i la seva comitiva de personatges estrafolaris, va arribar a Vilafranca pel carrer del Nord i va conduir els seus acompanyants i la gent que se li anava afegint pel camí cap a l’Ajuntament.

Com a elements destacats, en el seu recorregut pels carrers de la Vila, anaven arrossegant un llit de grans dimensions i una cassola que no parava de treure fum. El seguici es va dirigir cap a la plaça de la Vila passant per la Plaça Milà i Fontanals, el Raval de la Font, seguint per carrer dels Ferrers i el carrer de la Cort. Tot el recorregut va anar acompanyat de la música dels Diga’ls-hi Inquiets posant ritme a les entremaliadures dels protagonistes que durant tot el transcurs del cercavila van anar entrant en diferents establiments.

A l’arribar a la plaça de la Vila, la Cort va prendre l’Ajuntament i el Rei, la Concubina i altres membres van pujar al balcó on el Carnestoltes va pronunciar el pregó. Així es donava inici al Carnaval de Vilafranca, que enguany porta el lema “DO Carnaval, 15 anys de bacanal”.

Després d’haver conquerit l’Ajuntament, el rei i la seva Cort van baixar a la plaça de la Vila on van ballar una flashmob conduïda per les professores de l’escola de dansa Assumpta Trens. En acabar, l’associació de barbuts s’encarregava que tothom agafés forces amb una dosi de botifarra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: