Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Penedès 360º comença amb la restauració de la torre del Castellot

Un cop superats tots els tràmits i aprovada la subvenció dels fons europeus FEDER el projecte Penedès 360º, liderat per el Consell Comarcal de l’Alt Penedès comença a fer-se realitat.

En roda de premsa el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, i l’alcalde de Castellví, Xavier Ramos, han explicat que el projecte començarà en pocs dies amb les obres de restauració de la torre del Castellot.

Xavier Lluch ha recordat que l’Alt Penedès té molts municipis que tindrien dificultats per assolir fons europeus. Amb el treball conjunt coordinat pel Consell Comarcal es va presentar el projecte Penedès 360º que consisteix en la potenciació de la comarca en l’àmbit del turisme cultural i l’enoturisme.

El conjunt del projecte té adjudicada una subvenció europea de poc més d’un milió d’euros i suposarà la intervenció en 20 treballs que s’aniran licitant des d’ara i fins el 2020. Són projectes englobats en tres apartats. Un és el de rehabilitació del patrimoni històric i cultural, en el que hi hauria el del Castellot, per exemple, o també la restauració del castell de Sant Martí Sarroca. Un segon apartat és el de l’adequació, millora i conservació del patrimoni natural, amb projectes com un mirador a Cantallops, un altre a Mediona o la ruta del camí ramader de Marina als Monjos.

El tercer apartat és el de la creació i millora d’infraestructura turística i inclou projectes com la millora de l’equipament del forn de Sant Cugat o la renovació del centre d’interpretació del cava a Sant Sadurní.

El primer projecte en iniciar obres serà el del Castellot, que en una primera fase i amb un pressupost de 168.000€, restaurarà la torre de guaita del castell. Tot un símbol del municipi i del Penedès. El castell va ser una fortificació de defensa a la terra de marca i les excavacions arqueològiques que s’hi ha fet recentment l’han datat de finals del segle X.

Tot i ser el símbol del municipi el castell ha patit una greu degradació i l’alcalde explica que el motiu és perquè era de propietat privada, fins que l’any passat el va adquirir l’ajuntament.

Ara amb subvencions dels fons FEDER i també de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat, començarà una primera fase de la restauració del conjunt amb la torre de guaita. En fases posteriors el projecte contempla també treballs a la capella i a part de la muralla.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: