Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP vol que es faci complir la sentència per fer onejar la bandera a l’Ajuntament vilafranquí

El PP ha presentat un escrit al Jutjat contenciós administratiu demanant que es faci complir la sentència que obliga a hissar la bandera espanyola , i considera que l’alcalde ha fet un frau de llei.

El regidor del PP a l’Ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon, acompanyat de membres del seu equip ha explicat a la premsa que aquest dimecres han presentat al jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona un escrit sol·licitant que es compleixi la sentència que requeria a l’alcalde a fer onejar la bandera espanyola a l’edifici del consistori municipal.
Miquel Tarrada, en nom del PP vilafranquí ha explicat que ells no son part en el procediment, però sí que poden informar el jutjat d’aquest incompliment de la sentència. També han adreçat un escrit a l’advocacia de l’estat, que és qui va iniciar el procediment, per tal que insti l’execució de la sentència. Ho han acompanyat, va dir, de 900 signatures de ciutadans de la vila i comarca que demanen que onegi la bandera espanyola dalt de l’Ajuntament.
Tarrada ha remarcat que en el seu moment, l’any 2017, l’alcalde va obeir la sentència, però poc després es va treure la bandera al·legant qüestions de seguretat i reformes al terrat de la casa consistorial. Consideren que amb el temps que ha passat, tot plegat ha estat un engany per no fer cas de la sentència.
Des del PP recorden també què les administracions han de regir-se per la llei, i el seu compliment agradin més o menys les sentències.
El regidor Josep Ramon recordava que la sentència és de l’any 2015, i que fins el 2017 en que va arribar un requeriment que instava a complir-la no es va penjar la bandera. Poc després es va treure i tot i que ell va preguntar en el ple per la qüestió, tenen la sensació que tot ha estat una maniobra per tal de deixar passar temps i veure si tot plegat queia en l’oblit.
Amb aquest escrit al jutjat contenciós administratiu demanen que es faci complir la sentència, i consideren que l’actuació de l’alcalde és un frau de llei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: