Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La periodista vilafranquina Bel Zaballa autora de la primera biografia de Manuel de Pedrolo

Enguany es celebra el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, i amb aquest motiu des de la Generalitat s’ha decidit commemorar aquest 2018 com a any Pedrolo.

També doncs, coincidint amb aquesta efemèride, s’ha publicat la primera biografia de Manuel de Pedrolo. Escrit per la periodista vilafranquina Bel Zaballa i editat per Sembra Llibres, “Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable” és una obra que vol homenatjar i reivindicar la trajectòria vital, literària i política d’una veu clau de la literatura catalana del segle XX.
Zaballa destaca que és el primer llibre que recull la vida de Manel de Pedrol, i que ajuda a entendre tota la complexitat de la seva persona.
Malgrat viure la cruesa de la guerra, la postguerra, la censura, la reforma del règim i les claudicacions posteriors, Manuel de Pedrolo no es va rendir mai. Mai va deixar d’escriure i mai va renunciar a les seves idees. Aquest era el seu convenciment i el llegat que ha deixat, juntament amb la seva vastíssima obra, com una eina de combat per als temps convulsos que també vivim avui. Zaballa apunta també què és una persona que es fa estimar, per la seva honestedat i compromís, i es mostrava convençuda que les persones que llegeixin el llibre acabaran estimant Pedrolo.
El llibre es va presentar fa uns dies a Barcelona, i Bel Zaballa en va parlar a Penedès Televisió la setmana passada en l’espai l’entrevista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: