Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès s’inclou a la situació de PREALERTA del Pla especial d’emergències per nevades

La Generalitat ha actualitzat el Pla NEUCAT d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se’n poden derivar.

La previsió s’allarga de d’avui i fins dimecres al migdia. El dimecres pot quedar afectada qualsevol comarca de Catalunya. Avui s’amplia l’afectació territorial a les comarques del litoral central i demà, dimarts, s’amplia l’afectació territorial a tota la meitat oest de Catalunya al matí i a la tarda s’han afegit les comarques de l’Anoia, Bages i Vallés Occidental. L’episodi de neu s’inicia aquest dilluns a migdia pel quadrant nord-est de Catalunya amb un llindar representatiu d’acumulació de neu que pot superar els 2 cm de neu per sobre dels 400 metres. La cota de neu baixarà ràpidament i al final del dia se situarà al voltant dels 200 metres i localment més baixa.

A les comarques del litoral, inclòs el Garraf, es pot nevar per sobre de la cota 200 metres. A la tarda de dilluns, les comarques del nord-oest de

Catalunya s’afegeixen a la previsió, quedant afectada gairebé tota la meitat nord del país. De cara a dimarts, al vespre de dimarts, l’afectació es centrarà a les comarques de la meitat Sud del país. La nit de dimarts a dimecres i el mati de dimecres pot nevar a qualsevol punt del país.

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulti l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigui contínuament informat de les restriccions a camions que es puguin produir.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: