Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les noves tecnologies i l’adaptació al canvi climàtic centren la 6a Jornada Tècnica de Covides

Les noves tecnologies i l’adaptació al canvi climàtic centren la 6a Jornada Tècnica de Covides

Amb la participació de més de 100 socis de Covides, s’han presentat diversos estudis i productes del sector agrícola dedicats a la millora del cultiu de la vinya i a la preservació del medi ambient.

La finca Prunamala a Sant Sadurní ha acollit la la Jornada Tècnica de Viticultura que Covides celebra anualment. Amb la participació de més de 100 socis de Covides, i organitzat per l’equip del servei de ADV de la cooperativa, s’han presentat diversos estudis i productes del sector agrícola dedicats a la millora del cultiu de la vinya i a la preservació del medi ambient.
Una de les ponències ha estat la del membre del Grup de Recerca d’Agricultura de Precisió de la Universitat de Lleida, Jordi Llorenç. Ha explicat com les noves tecnologies poden ser utilitzades per aplicar els tractaments fitosanitaris a la vinya; en quins camps d’investigació s’estan treballant en aquest sentit i quin és el futur per aquest tipus d’eines en el sector agrícola.
Per altra banda, el membre de l’Oficina del Canvi Climàtic de Catalunya, Gabriel Borràs, ha detallat les conseqüències de l’augment de les temperatures i la pèrdua de pluviometria en l’agricultura. Ha posat com a exemple les tres darreres veremes o l’evolució de les espècies que habiten als boscos mediterranis.
L’aplicació de tractaments a la vinya basats en les algues marines, ha estat una altra de les ponències. La tècnica de productes fitosanitaris d’Arysta, Irene González, ha explicat un estudi basat en com aquest producte pot actuar en aspectes de la nutrició vegetal, l’estrès, la producció i la defensa sanitària dels cultius. González ha conclòs que les algues poden sumar-se a les estratègies tradicionals de fertilització de la vinya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: