Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos ha celebrat aquest dilluns una jornada amb motiu del Dia mundial contra el càncer

El diumenge va ser oficialment el Dia Mundial contra el càncer i amb aquest motiu aquest dilluns l’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural organitzava un seguit d’actes a Santa Margarida i els Monjos.

Actes que culminaven a les sis de la tarda amb una xerrada a la biblioteca municipal a càrrec de la metgessa de l’ambulatori dels Monjos, la doctora Sílvia Crespo.

La xerrada tractava d’aclarir els estils de vida saludables i les accions que es fan per la detecció precoç del càncer.

Unes normes de prevenció que no per repetides deixen de ser molt importants. Passant pel fet de no fumar, reduir el consum d’alcohol, fer exercici i tenir una dieta saludable. Tot això pot fer a més que millorem el nostre estat anímic, que alhora actuarà també com a preventiu de malalties.

La doctora també va mostrar en una gràfica quins són els tipus de càncer més freqüents a Catalunya. En el cas dels homes els de pròstata, pulmó i colon, i en el cas de les dones mama, colon i cèrvix.

En els darrers anys l’evolució en els tractaments ha estat molt gran i també hi ha ajudat els cribratges per la detecció precoç. Així quan es diagnostica un càncer es transmet aquest missatge de lluita per aconseguir que la malaltia es converteixi en crònica.

Els cribratges que es fan a tots la Unió Europea són els de cèrvix, en dones en edat fèrtil, i els de colon i mama a partir dels 50 anys d’edat. Unes proves de detecció precoç que han ajudat a reduir considerablement la mortalitat d’aquests tipus de càncer. Per això la xerrada de la doctora Sílvia Crespo incidia en els dos fronts, la necessitat de mantenir un estil de vida saludable, i la de participar a les campanyes de cribratge per la detecció precoç.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: