Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mocions de la CUP, ERC i VeC han copat la major part del debat del Ple del mes de febrer

Desprès d’aprovar l’adjudicació de les obres del Vinseum el ple municipal va portar a debat set mocions de temàtiques diverses, presentades pels grups d’esquerra de l’oposició.

La primera la defensava el grup municipal d’ERC i era una proposta d’intencions en la que l’ajuntament reclama mesures a l’estat per recuperar el poder adquisitiu de les pensions. La moció es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals excepte el PP que hi va votar en contra.

Tot seguit la CUP presentava una moció per revisar el protocol de les Festes de Sant Raimon i recuperar la presència de les entitats en la seva organització. En l’exposició de motius s’entreveia una crítica al govern per la gestió dels darrers anys i la resposta del regidor de Cultura, Raimon Gusi, va ser la lectura d’un informe elaborat pel cap del servei en el que s’explicava les dificultats que hi ha hagut des del 2015 per trobar entitats que se’n fessin càrrec. La resposta va molestar al regidor cupaire, Marcel Martínez, que va lamentar que el govern es negués a obrir-se a la participació ciutadana. La moció va ser rebutjada pels vots en contra del PDeCAT i el PSC, l’abstenció del PP i amb els suports de CUP, ERC i VeC.

La CUP també va presentar una altra moció per instar a la Generalitat a fer front a l’emergència social, que va ser aprovada per tots els grups excepte el PP que hi va votar en contra.

Per la seva banda ERC va presentar una primera moció per la millora de l’entorn urbà i la potenciació de les arts visuals, plantejant un projecte de decoració de parets mitgeres amb intervenció d’artistes locals. La proposta es va aprovar per unanimitat.

D’altra banda CUP, ERC i VeC van presentar una moció conjuntament en suport a la convocatòria de vaga feminista pel 8 de març, una jornada reivindicativa per reclamar la igualtat no només laboral sinó en tots els aspectes de la societat per dones i homes. Aquest punt va rebre el suport de tots els grups menys el del PP que es va abstenir.

La següent moció la presentava VeC, per la incorporació al projecte Educació 360 de la Diputació i per fer efectiva una moció anterior amb el projecte de patis oberts a les escoles. En aquest cas la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, va apuntar que des del primer moment l’ajuntament ha estat d’acord amb el projecte i va fer un relat de moltes de les accions que es duen a terme, per rebutjar la moció, que finalment no va prosperar pels vots en contra de PDeCAT i PSC.

En canvi sí que va prosperar una darrera moció presentada també per VeC en la que es proposava que l’ajuntament se sumi al front comú del món local per defensar la llei en matèria de pobresa energètica. Inicialment la moció feia alguns propostes d’actuació amb molt detall i des del govern es va demanar deixar-la més oberta, per donar cabuda a l’activitat dels tècnics. Finalment així es va fer i la moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

 

 

 

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: