Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Mercè Garau, directora del SOC, al Fòrum Gran Penedès

La directora del SOC constata el desajust que hi ha al Penedès entre el que ofereixen els centres de formació i el que demanen les empreses.

Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha protagonitzat aquest divendres al matí una nova edició del Fòrum Gran Penedès, organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès. Garau ha parlat dels principals reptes que té el SOC a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf davant d’una àmplia representació de l’empresariat i l’administració pública de les tres comarques.

Garau ha explicat en primer lloc que, segons una diagnosi del SOC, al Penedès hi ha un baix nivell de qualificació de recursos humans i moltes empreses que no cobreixen vacants. A banda, molts joves es formen en especialitats que després no tenen sortida laboral a les nostres comarques. La directora del SOC també ha constatat el desajust existent entre l’oferta del centres de formació i la demanda de les empreses del territori.

En aquest sentit, Garau ha explicat que el SOC oferirà una vintena de formacions amb un caràcter telemàtic properament i que el servei té eines per llançar formacions a mida si un territori presenta una necessitat concreta.

Pel que fa a la formació professional dual, en resposta a una de les preguntes que li han formulat al fòrum, Garau ha dit que el SOC està treballant en la figura d’un tutor extern a l’empresa per facilitar a les empreses petites i mitjanes que participin en aquesta mena de formació.

Els assistents al fòrum han formulat a la directora del SOC preguntes i queixes sobre la burocratització dels processos, la manca de traçabilitat dels cursos que s’ofereixen o la celeritat amb la qual es convoquen algunes formacions. Garau ha explicat que la crisi ha afectat profundament el SOC just en un moment en què és més necessari que mai i ha dit que l’aplicació de l’article 155 també ha provocat tensions en el funcionament quotidià del servei.

Garau també ha dit que l’any 2017, el Servei Català d’Ocupació va fer una inversió a l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf de més de 12 milions d’euros, tres milions dels quals van ser destinats a la qualificació professional.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador
06:45
40 hectàrees
Introducció
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: