Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Mancomunitat farà la diagnosi del servei de recollida selectiva en diversos municipis

La Mancomunitat farà la diagnosi del servei de recollida selectiva en diversos municipis

La intenció, amb aquest estudi que durarà uns 4 mesos i es durà a terme en diversos municipis de l’àmbit territorial de la Mancomunicat, és elaborar també plans de millora de la recollida selectiva.

D’un temps ençà els índexs de residus recollits selectivament estan estancats, tot i els esforços que es realitzen per a educar sobre la necessitat de reciclar. Per aquest motiu els municipis han demanat suport a la Mancomunitat Penedès Garraf per a cercar noves estratègies de millora, donat que l’ens disposa d’una àmplia experiència en la gestió tècnica de la recollida selectiva de residus i també un coneixement dels municipis en què presta el servei.
Recentment Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles i Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat han signat el primer conveni que permetrà la redacció d’un estudi de diagnosis sobre l’actual sistema de recollida selectiva en el municipi i també en l’elaboració d’un pla de millores de la recollida personalitzat.
L’estudi es realitzarà en quatre fases, i permetrà elaborar la diagnosi de l’actual sistema de recollida selectiva i en funció dels objectius de recollida selectiva futurs, fer l’estudi d’alternatives o possibles escenaris que permetin escollir la proposta de millora més adequada.
El conveni signat amb l’ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles és el primer pas i forma part de l’estratègia per avançar en els objectius de recollida selectiva marcats pel programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya per als propers anys. Torrelavit i Olèrdola també signaran els respectius conveni i es sumaran a la iniciativa. En properes fases s’ampliarà l’estudi a altres municipis de l’àmbit de la Mancomunitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: