Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’OCP obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca, amb Mozart

L’OCP obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca, amb Mozart

Aquest diumenge, a les 7 de la tarda, s’inicia la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb la simfonia 25 de Mozart: passió i tragèdia a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

Com ja és habitual cada temporada, l’Orquestra de Cambra del Penedès, resident a l’Auditori Municipal, proposa un programa amb repertori clàssic. En aquesta ocasió, però, comptarà amb la presència de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet que s’unirà a l’orquestra per interpretar conjuntament les Danses Alemanyes de Schubert.
Dins de la producció de Mozart hi ha un gènere que va ser molt prolífic, però que generalment hi ha poques ocasions de gaudir-ne en concert: la Serenata. Més enllà de la conegudíssima Petita Serenata Nocturna, la producció de serenates de Mozart amaga autèntics tresors. Entre elles destaca la Serenata Nocturna KV239 que va composar quan només tenia 20 anys. Una obra que, a més d’un enginy i humor meravellosos, destaca per la inclusió de les timbales en la instrumentació d’orquestra de corda.
La Simfonia núm. 25 que va conèixer la popularitat gràcies a la inclusió en la pel·lícula “Amadeus” es considera la primera gran aportació de Mozart al gènere de la simfonia i és una obra única que destil·la passió i dramatisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: