Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Energytruck de la Fundació Gas Natural Fenosa visita Vilafranca

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ha portat aquesta setmana a Vilafranca la seva exposició itinerant sobre energia.

L’anomenat Energytruck serà a la Rambla de Sant Francesc fins divendres i està obert al públic de manera gratuïta de nou a dues i de quatre a set.

Amb aquest projecte expositiu del Museu del Gas, la Fundació Gas Natural Fenosa pretén “contribuir al desenvolupament educatiu, ambiental i cultural de la societat, traslladant, d’una manera molt visual i interactiva, què és l’energia i com podem consumir-la de forma responsable”. L’exposició mòbil també fa una mirada al passat per conèixer els canvis històrics i l’avenç social que va suposar l’arribada del gas i de l’electricitat.

La reflexió sobre el futur i com serà l’energia d’aquí a uns anys també centra bona part de l’exposició.

Als seus 70 metres quadrats, l’espai mòbil acull un ampli equipament tecnològic, format per continguts audiovisuals, interactius i multimèdia, a més de panells informatius. Es tracta d’una exposició on poder experimentar amb els continguts a través d’activitats pràctiques. El projecte també inclou l’oferta de tallers i activitats pedagògiques participatives conduïdes per educadors especialitzats.

L’Energytruck és un camió que compta amb un motor dual de dièsel i de gas natural i que genera entre un 15% i un 20% menys emissions de CO2 respecte als motors convencionals de gasoil. Aquesta característica del propi recinte, converteix el camió en part integrant dels continguts de l’exposició.

La mostra itinerant ha recorregut, des de gener de 2016, més de 42.600 quilòmetres i visitat 248 municipis de la geografia espanyola. Més de 130.000 persones ja han visitat l’exposició, de les quals unes 50.000 són alumnes de grups escolars de primària, batxillerat i formació professional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: