Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arxiver de l’Església del Pi parla de l’il·lustre escultor vilafranquí, Adrià Ferran

Adrià Ferran va ser un escultor important del neoclassicisme molt conegut a Mallorca però gairebé desconegut a Catalunya.

Amb motiu de la festivitat de Sant Jocund, aquest dimecres al vespre, la Sala Mossèn Vinyeta acollia la conferència “Adrià Ferran Vallés, il·lustre escultor vilafranquí” a càrrec de l’arxiver i conservador del museu i tresor de l’església de Santa Maria del Pi de Barcelona, Jordi Sacasas.

Adrià Ferran va ser un escultor important del neoclassicisme molt conegut a Mallorca però gairebé desconegut a Catalunya. Ferran era una persona molt compromesa amb el sentiment romàntic i preromàntic i a Mallorca ja se’l va començar a estudiar des dels anys 20. Malgrat ser desconegut a Catalunya també té obres aquí. De fet, l’interès per estudiar-lo des de l’Església del Pi va sorgir perquè Adrià Ferran era feligrès de la parroquia i li feien molts encàrrecs. És així com van localitzar una de les seves obres més importants i, en conseqüència, es va generar un gran interès per estudiar-lo.

Jordi Sacasas creu que la festivitat de Sant Jocund és un bon moment per donar a conèixer als vilafranquins la vida i obra d’aquest il·lustre escultor.

Actualment des de l’Església del Pi se segueix treballant en la investigació d’aquest personatge i es creu que hi ha moltes altres obres seves desconegudes i que segurament estan atribuïdes a altres escultors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: