Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament d’Olèrdola ha procedit a senyalitzar 30 elements patrimonials del municipi

L’Ajuntament d’Olèrdola ha procedit a senyalitzar 30 elements patrimonials del municipi

La senyalització incorpora un text explicatiu sobre el valor de cada element patrimonial seleccionat.

L’ Ajuntament d’Olèrdola és conscient que l’evolució del sector turístic i cultural ha multiplicat les necessitats d’ informació  “tant per saber de l’ existència de recursos culturals i turístics , com per accedir a la informació de contingut que permeti el gaudi en conèixer aquests recursos”. Pere Sadurní, regidor de patrimoni, assenyala que el propòsit és el de “donar a conèixer als veïns i visitants llocs emblemàtics i destacats d’ Olèrdola, a part del Conjunt Monumental, i el Pla dels Albats ,que ja tenen la seva senyalització específica”.

La llista dels elements Patrimonials que ha confeccionat la Regidoria de Patrimoni i Turisme comprèn tant Patrimoni Cultural, com Històric, i Natural.

Destaquen a la llista les esglésies romàniques del Sant Sepulcre a Sant Miquel, la de Sant Cugat a Moja i la de Sant Joan a Viladellops, així com les dues torres medievals a Moja i Viladellops, que són Béns Culturals d’Interès Nacional, com ho és també el Sant Sepulcre. També destaquen les pintures rupestres que són Patrimoni de la Humanitat, el molí d’en Coll, que és un molí fariner medieval, els forns de calç de Can Castellví, el Sindicat de Moja, considerada “ una catedral del vi”.

També les Balmes de la Vall, amb les sitges i premses medievals,  les tombes medievals, el mil·liari romà, i el Castellot de la Barquera de Sant Pere Molanta, i el patrimoni recuperat de les barraques de pedra seca. També s’ inclouen cases modernistes com la casa Batlle a Moja o masies centenàries com la masia Font Tallada a Sant Pere Molanta.

Dins del Patrimoni Natural destaquen les muntanyes del Puig de l’ Àliga, i el Papiol i la Font de l’ Atmelló.

La descripció del  Patrimoni dona a conèixer  famílies que han tingut lligams amb el municipi,  com les famílies  Milà i Fontanals, Rius i Taulet, Torres i el marquès d’ Alfarràs.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: