Diumenge, 18 de març de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Jornada tècnica sobre la salut mental a l’Alt Penedès

El treball comunitari més enllà de la bona voluntat dels professionals és un dels temes que ha tractat la jornada tècnica ‘La salut mental a l’Alt Penedès’

La Taula per la Salut Mental de la comarca ha celebrat aquest divendres la jornada tècnica ‘La salut mental a l’Alt Penedès’ amb l’objectiu de presentar recursos i projectes que es desenvolupen al territori en aquest àmbit.

La jornada s’iniciava amb la inauguració per part del Conseller de Salut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Jordi Bosch i la tècnica d’incidència política de la Federació de Salut Mental de Catalunya Mònica Carrilero.

Carrilero explicava abans de l’inici de la jornada que hi ha una vintena de taules territorials que, com la de l’Alt Penedès, funcionen arreu de Catalunya. La de la nostra comarca és una de les veteranes i va ser constituïda oficialment l’any 2015. Des de la Federació “creen mètode” per interconnectar els agents que treballen al territori per a millorar la qualitat de vida de les persones que tenen una malaltia mental i el seu entorn.

Carrilero apunta, però, que el funcionament de les taules territorials depèn en bona part de la bona voluntat de les professionals que treballen en l’àmbit de la salut mental; i que l’objectiu seria obtenir dotacions pressupostàries per a poder actuar des d’una perspectiva transversal i comunitària.

La primera taula d’experiències de la jornada ha estat dedicada a l’àmbit de la salut i ha comptat amb la intervenció de professionals de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, el Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil i l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica. Les altres taules s’han centrat en l’àmbit laboral i l’àmbit assistencial i comunitari amb les intervencions de responsables de Nou Verd, Mas Albornà, la Fundació Pro Penedès, el Consell Comarcal, la Fundació Amàlia Soler i El Turó Salut Mental.

Enquesta

El que perjudica més l'independentisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

23:00
Música essencial
Falla - 'El amor brujo' 'El Sombrero de tres picos'

Penedès Televisió

22:30
Poemes pel Penedès
Frederic Cuscó i Joan Parellada / Josep M Rovira, Pep Picas i Ramon Bernat-Mestres
23:00
Vijazz
Vijazz 2017, I: Jazz, The Story / Christian Scott
23:30

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: