Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada la Salut Mental a l’Alt Penedès destaca el treball fet i la necessitat de millorar

Les diferents taules de treball van spresentar projectes que ja es duen a terme, i per plantejar necessitats de futur en temes com per exemple l’oci infanto-juvenil i els habitatges adaptats.

Divendres es va desenvolupar a l’edifici de l’enològica aquesta jornada organitzada per la Taula de la Salut Mental de l’Alt Penedès, i que centrada en tres meses de treball va servir per explicar les experiències que duen a terme entitats i associacions en els àmbits de la salut, el món laboral i l’assistencial i comunitari en l’àmbit de la salut mental.
La darrera taula de treball es va centrar en parlar de la tasca que duen a terme entitats i associacions en l’àrea assistencial i comunitària, recollint les experiències de la Fundació Amàlia Soler i l’associació El Turó. Hi van intervenir Rosa Raventós, Directora de la Fundació Amàlia Soler i Yolanda Santolaria, Treballadora Social de la Fundació. Per part d’El Turó. Salut Mental. Associació de Familiars i Amics. Inclusió social i suport a famílies, en salut mental van parlar Foix Sogas, directora de El Turó, i Roberto Perdomo, psicòleg del SISC/Club Social de l’Associació.
Un cop acabada la sessió, Foix Sogas posava en valor el fet de poder-se trobar per tal de plantejar les diferents accions que es duen a terme i conèixer millor els recursos i projectes que desenvolupa cadascú.
Unes sessions també que serveixen per detectar mancances i plantejar necessitats de futur com el lleure i l’oci, o les possibilitats d’habitatge adaptat.
La regidora de Salut de l’Ajuntament, Anna Doblas, va ser l’encarregada de fer la cloenda de la jornada. Va voler recorda el suport municipal a la Taula per la Salut Mental de l’Alt Penedès des que es va crear l’any 2015, destacant que permet un treball en xarxa que garanteix una millor atenció als malalts i a les seves famílies. Tothom està exposat, recordava la regidora, a tenir un trastorn mental. De fet una de cada 5 persones pateix una malaltia mental. Doblas va remarcar que es fa una molt bona feina des de la Taula de la Salut Mental de l’Alt Penedès, però que lògicament encara calen més recursos i esforços.
Doblas va posar èmfasi en el treball que es fa en tots els àmbits de la salut mental, des de l’atenció sanitària fins al treball amb els centres educatius i amb els docents; també en l’àmbit laboral es treballa molt bé en els centres especials de treball. En aquest àmbit, va remarcar que l’ajuntament de Vilafranca és un exemple en donar suport a empreses d’inserció per realitzar serveis públics.
Anna Doblas també va felicitar l’ampli teixit associatiu en l’àmbit de la salut mental i la relació estreta que mantenen les entitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: