Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Gornal ha acollit un homenatge a Montserrat Roig a través dels seus articles

Es va fer diumenge a les 6 de la tarda a la sala polivalent Montserrat Roig del municipi penedesenc.

L’espectacle “Montserrat Roig, paraules d’avui” és una proposta que repassa alguns dels articles recollits a “Un pensament de sal, un pessic de pebre”, un dietari obert que agrupa la totalitat d’articles que Roig va escriure al diari Avui entre el 1990 i el 1991 fins pocs dies abans de morir. La posada en escena és austera, dues cadires amb dos intèrprets: l’actriu Mariona Casanovas i el músic i guitarrista Emili Cuenca. Casanovas, minuts abans de l’acte, explicava que l’obra costa de 9 articles que, amb acompanyament musical, pretenen ser un homenatge a l’escriptora catalana.

Temes com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau… són presents al llarg d’aquest monòleg. Casanovas, a més, destacava que es tracta de temes molt actuals encara avui en dia i que tenen la capacitat d’emocionar a l’espectador.

L’obra ha rebut molt bona crítica arreu de Catalunya i a més ha estat representada a alumnes de diversos instituts del territori i també ha tingut una molt bona acollida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: