Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Xató s’ha celebrat amb gran èxit de públic i l’exhauriment de les racions

Aquest diumenge Vilafranca ha acollit, un any més, la celebració de la Festa del Xató i ho ha fet amb èxit de públic i amb l’exhauriment de les racions, les 2.100 que es van posar a la venda.

La rambla de Sant Francesc va ser l’escenari d’una nova edició de la Festa del Xató que enguany va comptar amb la presència del xef Oriol Castro, ambaixador de la Ruta del Xató.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, van ser els encarregats d’obrir la Festa institucionalment, acompanyats dels també regidors de Govern, Joan Manel Montfort i Raimon Gusi.

L’alcalde Pere Regull va destacar el potencial d’aquesta festa que any rere any esgota les racions i omple la rambla de públic, local i forà. Per a Pere Regull, cal un seguiment al creixement d’aquesta festa que té tota la força i condicions per anar creixent, però cal plantejar aquest creixement amb tranquil·litat i intel·ligència.

A Vilafranca és l’únic lloc de la ruta on s’hi poden tastar totes les varietats diferents del xató. Hi ha parades dels diferents gremis d’hostaleria que alhora informen de les avantatges de participar de la ruta. Els dimecres és el dia que els restaurants ofereixen el xató i també uns rasca amb diferents premis.

La Festa del Xató de Vilafranca, que es va celebrar durant tot el matí d’ahir diumenge, va comptar també amb una alta participació en les diverses activitats programades i en els tallers de cuina infantil, així com en la masterclass impartida pel Xef Oriol Castro, l’actual ambaixador de la Ruta del Xató.

Castro es mostrava content de ser en una ciutat a la que l’uneix també la seva relació amb la colla dels Castellers de Vilafranca.

Els temps, assolellat i poc fred, va acompanyar d’allò més la festa que va reunir milers de persones i que va esgotar totes les racions que es posaven a la venda. I la imatge de la rambla lluïa amb la coincidència també del mercat d’artesans.

Per tot plegat la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, va destacar l’èxit de públic i va recordar que “la festa de Vilafranca té la particularitat que inclou les 5 varietats del xató, cosa que no passa en els altres municipis”.

Entre els nombrosos visitants hi havia força gent de la comarca, però també altres persones provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona i fins i tot alguns estrangers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: