Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un esmorzar clausura l’exposició “40 hectàrees, la terra i el pagès” del realitzador Pep Puig

Va ser diumenge a les 11 del matí a l’interior de la capella de Sant Pelegrí, al costat del Vinseum.

Des del passat mes d’octubre, el realitzador Pep Puig ha presentat un projecte audiovisual que ha permès mantenir viva la presència de la veu del pagès al museu, i ha donat l’oportunitat de reivindicar el seu paper clau dins el complex entramat de la nostra cultura del vi. El responsable d’activitats del Vinseum Jordi Ribas està molt content per l’acollida de la mostra, que ha arribat a les 2.000 persones, i també perquè un bon nombre de persones han repetit la visita.

L’exposció ha comptat amb diverses activitats complementàries que han aportat riquesa i qualitat a la mostra del realitzador vilafranquí. Una d’aquestes han estat diverses entrevistes que el mateix autor de l’exposició ha fet als assistents per recollir la seva impressió sobre el sector de la pagesia. En aquest sentit, Pep Puig destaca que ha canviat molt la percepció que es té sobre els pagesos, que ara és molt més bona.

De fet, aquest projecte no ha acabat aquí. Des de fa unes setmanes, Penedès TV ofereix una sèrie de 10 capítols que parla del dia a dia de diferents pagesos del Penedès, de la seva manera de relacionar-se amb la terra, de les seves lluites i els seus anhels. A través de la sèrie veiem que cada pagès és un món i el treball al camp, un món inabastable. Des del museu volen convertir la mateixa exposició en itinerant i que el testimoni dels pagesos del Penedès arribi a diversos museus de Catalunya. A més, també està previst que de cara a la pròxima edició del festival Most, concretament, el 9 de novembre, s’estreni en forma de documental.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: