Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental ‘Exquisits’ ha estat seleccionat pel Festival Internacional Sonoma

El documental ‘Exquisits’, produït per La Xarxa, ha estat seleccionat en la categoria de curtmetratges pel prestigiós festival internacional de cinema de Sonoma, a Califònia, que tindrà lloc al març.

El treball, estrenat durant la Nit de Castells de 2017, confronta els castells amb la gastronomia. En el marc del certamen, ‘Exquisits’ es projectarà i podrà optar a una menció.

El documental reuneix Quim Casellas, xef del restaurant Casamar de Llafranc, amb una estrella Michelin, i els presidents de tres de les colles castelleres més importants: Cesc Poch (Minyons de Terrassa), Joan Badell (Castellers de Vilafranca) i Joan Ibarra (Colla Vella dels Xiquets de Valls).

El cuiner els rep en una cabana de pescadors i els convida a un maridatge en què cadascú aporta un producte de la terra: el vi del Penedès, els calçots de Valls, la botifarra terregada de Terrassa i, en representació de l’Empordà, les garoines i les gambes de Palamós. El documental reivindica aspectes com el paisatge i la tradició i aborda el moment d’èxit que viu el món casteller.

El festival duu per títol el nom de la ciutat californiana que l’acull, Sonoma, territori vinícola per excel·lència, i s’ha convertit en un referent de la vinculació entre aquesta beguda i el cinema.
Enguany el certamen ha seleccionat més de 90 treballs, que inclouen pel·lícules independents, documentals, cinema mundial i curtmetratges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: