Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació de Barcelona ha realitzat l’estudi sobre la titularitat dels camins de Subirats

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’estudi sobre la titularitat dels camins de Subirats

El document s’ha realitzat a petició de l’Ajuntament davant els dubtes sobre si alguns camins municipals són de titularitat pública o privada.

El document ha estat lliurat pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde de Subirats, Pere Pons.

L’estudi recull, ordena i processa les dades obtingudes durant el procés d’investigació de la titularitat dels camins del municipi i facilita les fonts d’informació que s’han utilitzat per la seva elaboració. En aquest treball s’han investigat cinc camins que figuren al Catàleg de camins del municipi, quatre inclosos en l’Annexa al catàleg, i tres més que no estan inclosos en cap dels dos documents. Per cadascun dels camins investigats es defineixen els trets fonamentals i les fonts documentals a partir de les quals es pot justificar la seva titularitat, ja sigui pública o no, i es realitza una fitxa amb els document que sostenen la investigació duta a terme.

Aquest tipus d’estudis parteixen de la base del coneixement que disposa cada ajuntament, contrastant la informació amb diferents fonts que puguin demostrar l’existència històrica dels camins. Com a informació documental es consulten, per exemple, les actes de delimitació i els quaderns de camp de l’atermenament realitzada per l’exèrcit els anys 20, el cadastre actual i el cadastre d’implantació, les cèdules de propietat, els informes pericials, els projectes antics, amidaments i jornals antics, entre d’altres fonts documentals.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: