Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desenes de persones s’han concentrat a Vilafranca en defensa de la llengua i l’escola catalana

La convocatòria, impulsada per Som Escola, s’ha fet aquest dimecres a les sis de la tarda i ha rebut el suport de l’ANC i Òmnium Cultural.

Aquesta ha estat la resposta de la comunitat educativa a la mesura del govern central d’incloure una casella a la pre-inscripció escolar, per forçar que el castellà sigui llengua vehicular. El Jordi Parellada, president d’Òmnium de l’Alt Penedès i representant de Som Escola, ha defensat que la immersió lingüística és i ha estat un model d’èxit.

L’acte, que ha aplegat mestres, polítics i persones de la societat civil, ha consistit en la lectura d’un manifest i ha acabat amb els aplaudiments del públic assistent. L’encarregada de la lectura d’aquest manifest ha estat la vocal de la Junta d’Òmnium, Dolors Albanilla. Albanilla s’ha mostrat satisfeta amb l’assistència, tot i que ha vist més mestres que no pas pares i mares.

Com a Vilafranca, altres municipis catalans s’han reunit davant dels seus ajuntaments per fer actes similars. Des de Som Escola han anunciat que s’estan preparant altres mobilitzacions per continuar reivindicant la immersió lingüística i del model d’escola catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: