Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP acusa el govern de Vilafranca de “deixadesa” en les festes de Sant Raimon

Des de la CUP creuen que, tot i que la darrera edició de les festes, organitzada per l’Agrupació de Raimons, ha funcionat bé, caldria revisar el model de la celebració i recuperar-ne l’essència.

La CUP de Vilafranca presentarà una moció al ple de febrer per demanar una revisió del protocol de les festes d’hivern que “en recuperi l’esperit participatiu i de gestió de les festes en mans de les entitats de la vila, com havia estat fins fa pocs anys”.

Des de la CUP creuen que, tot i que la darrera edició de les festes, organitzada per l’Agrupació de Raimons, ha funcionat bé, caldria revisar el model de la celebració i recuperar-ne l’essència. A més, acusen el govern de “deixadesa” en considerar que no ha fomentat la participació ni ha augmentat el pressupost de les Festes d’Hivern, que ronda els 13.000 euros.

Des de la formació també critiquen la “manca de compromís” del govern amb el compliment del protocol, que es va elaborar de forma participativa l’any 2005 i que havia de revisar-se cada dos anys, i mai s’ha fet.

Segons afirmen des de la CUP, l’equip de govern mai s’ha posat en contacte amb els partits de l’oposició per a valorar la situació o buscar solucions.

Finalment, els regidors de la CUP apunten que “la cultura és la base d’una societat viva i activa” i per això consideren que la gestió de les Festes de Sant Raimon, de manera participativa i en mans de les entitats com s’ha fet històricament, “és un fet que cal cuidar i fomentar, apostant per un model d’autogestió de la cultura vers un model de consum d’actes”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: