Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal aprova la fusió del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el del Garraf

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès també va aprovar una moció en suport als presos polítics.

L’acord més destacat del Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès celebrat aquest dijous al vespre ha estat la ratificació de  la modificació d’estatuts del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, que passa a transformar-se en el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.  La fusió del dos consorcis fa que la gestió dels hospitals de Vilanova, de Sant Pere de Ribes i de Vilafranca es faci de manera conjunta, i el fet de contemplar l’assistència a una població de més de 250.000 habitants, comporta que es consideri els hospitals de categoria 2, amb l’augment d’especialitats i la possibilitat d’acollir metges residents. Un acord similar  ja el va adoptar fa poques setmanes el Ple de l’Ajuntament de Vilafranca.  També com en aquella ocasió tots els grups polítics s’han mostrat favorables a la fusió dels dos consorcis, tot i mostrant algunes incerteses. En aquest sentit tots els grups comarcals van votar favorablement, excepte  la CUP que es va abstenir. En nom del grup de l’Entesa, Toni Peñafiel, va mostrar preocupació per l’assumpció del dèficit, va demanar que es respectin les condicions laborals i va assenyalar la necessitat de millorar el servei de transport públic entre l’Alt Penedès i el Garraf. També en aquest sentit es va expressar la consellera de la CUP, Laia Santís, que va reconèixer que hi ha una oportunitat per assegurar serveis i millorar qualitat, però va insistir en reclamar a la Generalitat un Pla de mobilitat.

També el republicà, Pol Pagès va fer èmfasi en la necessitat de la millora del transport públic, donat que és molt provable que algunes proves o intervencions s’hagin de fer o a Vilafranca o al Garraf.

Responent a les diferents intervencions el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va voler deixar clar que l’objectiu de la fusió és que es puguin oferir els màxims serveis a les dues comarques.

També en relació a la millora del transport públic Lluch va apuntar que es treballarà per buscar una millora.

El Consell Comarcal tindrà un representant al consell rector del nou consorci que vetllarà per aquestes reclamacions de la comarca.  En relació a l’endeutament Xavier Lluch destaca que per normativa els consorcis no poden generar deute, perquè sinó seran intervinguts pel Cat Salut, i respecte a la situació del treballadors va assegurar que serà la mateixa que hi havia fins ara.

D’altra banda en el Ple d’aquest dijous es van aprovar dues mocions.

Una la presentava el grup comarcal del PDeCAT, en suport al Govern i la Comissió de Transport de l’Ajuntament de Vilafranca en la demanda de la creació de la línia d’autobús entre Vilafranca i el campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta moció es va aprovar per unanimitat. L’altra moció la presentava el grup comarcal d’ERC per a la llibertat de les preses i presos polítics. Exigia l’alliberament dels presos i demanava que metre això no passi es pengi una pancarta reclamant llibertat al balcó de la seu del Consell Comarcal.

onsell ComarcalAquesta moció es va aprovar amb els vots de PDeCAT, ERC, CUP i Entesa, el vot en contra del PP i les abstencions del PSC. El conseller portaveu dels socialistes, Francisco Romero, va manifestar-se clarament en contra de la presó preventiva, però apuntant la resta de l’argumentari de la moció va recordar que la seva posició era contrària tant a l’actuació independentista unilateral com al 155.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: