Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball de Diables de Vilafranca ha realitzat proves per incorporar un tabaler

Aquest dissabte passat hi havia una convocatòria per incorporar un tabaler i s’hi van presentar sis voluntaris, força joves.

Aquest dissabte passat el local dels Xicots de Vilafranca, de Cal Noi Noi, acollia una activitat freqüent en els balls de la Festa Major de Vilafranca, com és una trobada fruit d’una convocatòria anunciada per tal d’incorporar nous membres al ball. En el cas dels Diables habitualment s’incorporen tabalers i forques. La manera més habitual d’entrar al ball és fent de tabaler, per posteriorment passar a forca si surt l’oportunitat. Aquest dissabte passat hi havia una convocatòria per incorporar un tabaler i s’hi van presentar sis voluntaris, força joves. Les condicions sobretot passaven pel compromís amb la colla.

Entre els sis candidats hi havia una noia, la Sira Sadurní, que ja feia temps que voldria entrar al ball.

Sota el lema de “Busquem un tabaler!” els diables van convocar als candidats el dissabte a les sis de la tarda a Cal Noi Noi. Els requisits eren  ser major de 16 anys, molta motivació, un mínim sentit del ritme, ganes de pencar i passar-ho bé. Els sis joves tots junts davant els membres del ball van contestar un qüestionari.

Desprès a la plaça van fer proves de ritme amb el timbal i finalment, de forma individual van tornar a respondre les preguntes dels diables.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: