Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Amical de Mauthausen ha presentat el projecte Xarxa Mai Més a Vilafranca

El president de l’associació Amical de Mauthausen i altres camps Enric Garriga va ser divendres a Vilafranca per presentar el projecte Xarxa Mai Més.

Sota el títol ‘Memòria, deportació i prevenció del feixisme’, Garriga va oferir una conferència a l’Escorxador en la qual posava l’accent en la necessitat de preservar la memòria ara que hi ha un auge indiscutible de partits d’extrema dreta a tota Europa.

El projecte Xarxa de memòria i de prevenció del feixisme “Mai més” té l’objectiu de crear una xarxa local integrada per centres educatius, entitats i ciutats per educar en la prevenció del feixisme des de la memòria històrica. Un dels valors fonamentals del projecte és la visita als camps de concentració perquè els més joves siguin conscients del que hi va passar.

Després de la conferència de Garriga, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca van presentar una activitat didàctica per recordar els alt-penedesencs internats en camps de concentració nazi. Va consistir en dues actuacions musicals i una part de l’acte en commemoració a les víctimes de l’Holocaust que es va fer el passat divendres dia 26 de gener a la sala d’actes de l’Eugeni, juntament amb els alumnes de l’IES Alt Penedès.

El professor de Filosofia del centre, Jordi Buch, ha adreçat a la nostra redacció un escrit en el qual explica que “l’activitat realitzada a l’Escorxador de Vilafranca pels alumnes de l’Eugeni d’Ors s’ha centrat en trametre la veu, les experiències i les vivències de totes aquelles persones, republicans alt penedesencs deportats pel nazisme, que ja ens han deixat”. I continua dient que “a través de la lectura de les seves paraules, recollint fragments de les seves cartes, entrevistes o biografies, els alumnes han volgut recordar i homenatjar els penedesencs internats als camps d’extermini nazis, tots ells víctimes del feixisme”.

Actualment, la xarxa Mai Més està integrada per 30 centres educatius i compta amb el suport de 12 ajuntaments i diverses entitats.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: