Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Jordi Cuyàs s’ha incorporat al secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana

L’entrada de Cuyàs al secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha produït recentment per la renúncia d’algun dels seus membres i té lloc a poques setmanes de la renovació de càrrecs a l’entitat.

El secretariat l’integren 77 persones. 50 provenen de les diferents territorials i 25 es van escollir fa un parell d’anys en unes eleccions en les que el vilafranquí s’hi va presentar i es va a les portes d’entrar-hi. Cuyàs entra al secretariat amb l’objectiu de donar un cop de mà en aquesta recta final d’etapa.

Considera que en aquests moments estem en una situació semblant a la dels finals del franquisme, perquè l’Estat actua amb total impunitat i els jutges fan costat a l’Estat. Una situació que es pensava que no tornaria a viure. L’aposta de l’Assemblea Nacional Catalana ha de ser mantenir la mobilització i, com a novetat, utilitzar al màxim tots els recursos de la justícia.

Jordi Cuyàs assenyala que l’aplicació del 155, la intervenció de la Generalitat per part de l’Estat, està afectant a tot el país.

Posa un exemple penedesenc que afecta la recerca en la vinya. El projecte Penedès Sostenible i Saludable, finançat per la Unió Europea, que entre d’altres aspectes fa un treball de recerca de varietats de raïm que siguin resistent al canvi climàtic. Aquest treball ara està aturat pendent perquè la Generalitat no té govern.

Actualment l’ANC està debatent com s’ha d’encarar la nova etapa pels propers anys, un debat que s’haurà de concretar en el transcurs de la propera assemblea general de l’entitat que s’ha de celebrar el 25 de febrer. Jordi Cuyàs encara no ha decidit si es tornarà a presentar, o no , a les eleccions del secretariat.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: