Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca reclama la llibertat per l’Oriol Junqueras i la resta de polítics empresonats

L’ANC de Vilafranca va convocar aquest dijous una concentració en suport a Oriol Junqueras.

De fet el Tribunal Suprem havia de decidir si el vicepresident cessat surtia o no de la presó. Finalment el Tribunal va optar per deixar passar unes hores de deliberació i finalment a la concentració d e les vuit del vespre encara no se sabia si se’l deixava en llibertat o no. En tot cas la plaça de la Vila es va tornar a omplir de gent, amb llaços grocs, i pancartes reclamant llibertat. També hi havia una àmplia presència de músics del Penedès, un col·lectiu que cada vespre interpreta el Cant dels Ocells i que en aquesta ocasió va oferir un acompanyament musical especial.

També hi havia presència de representants polítics. Entre d’altres la regidora portaveu d’ERC, Mònica Hill, que, com tota la resta, havia estat esperant notícies positives durant tot el dia. Hill lamentava l’actitut repressora de l’Estat Espanyol.

En nom de l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca Ramon Costa assenyalava que no es pot tenir moltes esperances perquè l’alta magistratura espanyola és de designació política i no actua de manera independent.

Costa destaca el suport que continua mantenint la societat catalana. Una societat que va portar als polítics a prendre decisions i que ara, va dir, no pot deixar abandonats als polítics.

Aquest dijous a les vuit del vespre es concentraven davant dels ajuntaments de les capitals de comarca i a Vilafranca ho feien amb l’acompanyament d’un ampli grup de músics que primer van interpretar el Cant dels Ocells. També van tocar una segona cançó, l’Estaca de Lluis Llach.

I van finalitzar amb el Cant dels Segadors, acompanyat d’instruments de música tradicional i cantat per tota la gent que hi havia a la plaça.

 

 

ANC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: