Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull l’exposició Expofil, commemorant els 25 anys de la Secció filatèlica de l’IEP

Aquest divendres a la tarda a la sala d’exposicions de l’antiga Estació Enològica s’inaugurava la mostra filatèlica Expofil.

L’exposició commemora el quart se segle d’activitat de la secció de Filatèlia, Numismàtica i del Col·leccionisme de l’Institut d’Estudis Penedesencs. La mostra té caràcter competitiu i compta amb el tema d’honor dedicat a la vitininicultura.

La inauguració comptava amb la presència del fundador de la secció, Isidre Aymerich, el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tubau, i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, que remarcava la tradició filatèlica del Penedès.

En la inauguració oficial d’aquest divendres es presentaven els segells personalitzats realitzats amb motiu d’aquesta celebració i dedicats al metge vilafranquí Antoni Comas Torregrossa, autor del primer manual de filatèlia publicat a l’estat espanyol i, a més, escrit en llengua catalana. En el mateix acte es presentava el matasegells i punt de llibre commemoratius.

L’autora de la imatge gràfica i del matasegells és la jove estudiant de grau superior de sisseny gràfic a l’escola Arsenal, Carla Rovirosa, que ens explicava que es va inspirar en una imatge aèria de les vinyes del Penedès.

Aquest  dissabte la sala d’exposicions funcionava com una oficina filatèlica per a l’obliterat dels segells en els sobres commemoratius.

Per altra banda aquest dijous, 18 de gener, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’antiga Estació Enològica es presentarà el llibre Història postal i filatèlica de Vilafranca del Penedès del que en són autors Lluís Eroles Benabarre i Joan Solé Bordes i que ha estat publicat per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

L’acte comptarà amb l’assistència dels autors i de Jordi Campderrós, Investigador de filatèlia, història postal i fiscalotèlia.

L’exposició es podrà visitar fins el dissabte dia 20 de gener de 6 a 8 del vespre.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: