Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’organitzen a Vilafranca actes de caire cultural per a la festivitat de Sant Jocund 2018

La Comissió Sant Jocund organitza un conjunt d’actes per tal de celebrar la festivitat d’un dels tres copatrons de Vilafranca.

Enguany s’han programat tres conferències, el tradicional concert i la missa solemne amb el cant dels goigs. Aquest divendres a les set de la tarda a la sala parroquial Mossèn Vinyeta, l’historiador Daniel Sancho París pronunciarà una conferència amb el títol “Devocions al Penedès. Història, tradició i patrimoni”. Durant la conferència s’explicaran quines són les devocions particulars al Penedès, així com algunes de les tradicions més vinculades a elles.

El següent dimarts, 6 de febrer, també a la mateixa hora i al mateix lloc, l’estudiós i filòleg Joan Solé Bordes parlarà sobre “Aproximació a la figura de Pere Alegret en el centenari de la seva mort”. Solé explicarà en la seva conferències aspectes de Pere Alegret, impressor i intel·lectual de la Vilafranca de finals del segle XIX i principis del segle XX.

L’endemà, dimecres 7 de febrer, també a les set de la tarda i a la sala Mossèn Vinyeta, Jordi Sacasas, arxiver i conservador del museu i tresor de l’església parroquial de Santa Maria del Pi de Barcelona, pronunciarà la conferència amb el títol “Adrià Ferran Vallès, il·lustre escultor vilafranquí”. Sacasas descobrirà la figura i l’obra de l’escultor Adrià Ferran, així com dels seus fills i néts, un importantíssim escultor amb obra a Mallorca.

El divendres, 9 de febrer, a les vuit del vespre, a la basílica de Santa Maria, es celebrarà la Missa Solemne i en acabar, es procedirà al cant dels Goigs acompanyats per la Societat Coral del Penedès.

Finalment el diumenge 11 de febrer, a la una del migdia, després de la missa de 12, a la basílica de Santa Maria, hi haurà el tradicional concert de Sant Jocund interpretat per l’organista Berenguer Montserrat.

Si bé el retaule majòlica de Sant Jocund ja està instal·lat des de fa tres anys a la capella de la basílica de Santa Maria de Vilafranca, encara falten aportacions econòmiques per tal de sufragar les despeses ocasionades amb la realització del plafó ceràmic, la seva col·locació i l’adequació de la capella. Si es desitja participar en la campanya es pot fer l’aportació de 50 euros a un número de compte del Banc Popular. A l’ingrés cal fer constar el nom i cognoms i un telèfon de contacte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: