Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicien les obres de remodelació de la plaça de la Creu de Santa Digna

Els treballs han començat aquest dilluns amb el tall de trànsit en el vial de la plaça de la Creu de Santa Digna Digna que va de la cruïlla amb el carrer de Cal Bolet a l’avinguda de Vilanova.

Els vehicles que surtin de Vilafranca en direcció a Vilanova no podran transitar per aquest vial i hauran de fer-ho per Creu de Santa Digna, passeig de Rafael Soler, Camp del Cellerot, avinguda d’Europa i avinguda de Vilanova. Els vehicles que entren a Vilafranca des de Vilanova podran accedir com fins ara per l’avinguda de Vilanova, carrer del Comerç i prolongació de Santa Digna.
El regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep Maria Martí, explicava que es tracta d’una actuació sobre 6.300 m2 que s’han d’urbanitzar. A banda de recuperar la plaça de la Creu de Santa Digna, on es tornarà a ubicar l’antiga creu de terme que hi havia, s’actua en l’aparcament fins ara provisional adjacent i que s’ampliarà a 72 places. Una acció que permetrà també finalitzar la urbanització de la llosa sobre la via en tot el passeig Rafael Soler.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull destacava que aquestes obres permetran dignificar també l’entrada a Vilafranca des de la carretera de Vilanova. Apuntava que Vilafranca comença l’any fent inversions en obres importants per la ciutat.
Aquest punt d’entrada a Vilafranca és un dels que registra també un volum de trànsit important, a banda de ser un punt de connexió del barri de la Girada amb el Poble Nou i cap el centre de la Vila. En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, comentava que s’havia fet un esforç important per tal d’afectar el menys possible la mobilitat. Remarcava també que des de l’equip de govern es treballa per no aturar el projectes d’urbanització sobre la cobertura, i avançava que a finals de febrer hi hauria projectes en relació a la zona del carrer Papiol i la façana del carrer del Comerç.
La previsió d’aquestes obres a la plaça de la Creu de Santa Digna és d’uns quatre mesos, amb un pressupost d’un 730.000€. D’aquests uns 600.000 es destinen a la urbanització i la resta a nova plantació i enjardinament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: